Bagværk, I køkkenet, Lækkerier, Opskrifter

EN ANDEN CHOKOLADE-KLASSIKER…

09/11/2014

Chokokage med blød top..

For ikke så længe siden fik de legendariske choko-muffins en revival her på bloggen.

Men der er faktisk lige en opskrift mere fra samme boldgade, altså af den slags kager, som kan bages af basisvarer og som kan røres sammen i løbet af ingen tid. At kalde det en chokoladekage er selvfølgelig noget af en tilsnigelse, når der ikke er chokolade men bare cacao i, men skal vi ikke bare lade det ligge og så glædes over, at man kan bage gode “hverdagskager” med et snuptag og så slæbe dem med til klassens tid, på skovturen, til strande og ud i haven med kaffe og gode naboer.

 

Og selvfølgelig også bare hen på sofabordet på de dage, som kalder på noget sødt og jordnært.

Dette er vel egentlig en slags klassens time kage forklædt som konditorkage med et højt lag topping…

 

Opskriften er gammel, måske fra et dameblad? Femina måske? Jeg har den på et håndskrevet kort i en lille opskriftkasse og i får den i direkte afskrift derfra.

8-10 gode stykker chokokage med blød kanelglasur

6 spsk cacao

250 g mel

300 g sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 nip salt

2 æg

150 g smeltet smør

2.5 dl vand

Alle ingredienserne røres sammen i en skål, bare med en grydeske, det er ikke nødvendigt at hive håndmixeren ud af skabet til dette her. Dejen hældes i en smurt eller papirforet springform ( ca. 25-30 cm i diameter). Kagen bages ved 170 grader i ca 40-50 minutter alt efter højde på dejen, som jo afhænger af formens diameter.

Afkøl kagen let før formen fjernes og smør den efter afkøling med en blød glasur rørt af

6 spsk cacao

400 g flormelis

4 spsk blødt smør

4 tsk kanel

1 dl kogende vand

 

Jeg bruger altid så mange økologiske råvarer som muligt og altid rigtigt smør, men det er selvfølgelig eget valg, men vær opmærksom på, at der er stor forskel på, om man bager af de bedste råvarer eller vælger dem, der ikke koster. Det kan smages.

God bagelyst…

You Might Also Like

17 Kommentarer

  • Reply Winnie 09/11/2014 at 18:28

    Mangler der ikke en eller flere våde ingredienser i kage dejen?
    Chokomuffins har vi bagt med stof succes flere gange:-)

    • Reply Anne 09/11/2014 at 18:43

      Huxi var lidt livlig, mens jeg skrev, så noget af teksten er smuttet, Winnie, men nu er det opdateret og alt er med…

  • Reply Pollyanna 09/11/2014 at 18:34

    Hej Anne. Jeg har nydt mange af dine lækre opskrifter i tidens løb, men mangler der ikke en våd ingrediens her? Eller er jeg bare blevet helt skeløjet og træt efter en hektisk weekend ????

    • Reply Anne 09/11/2014 at 18:44

      Du er ikke skeløjet, Pollyanna, jeg har bare en hund, der tumler rigtigt meget. Også oven i den bærbare, mens jeg sidder og skriver i sofaen 🙂

  • Reply Pollyanna 09/11/2014 at 18:35

    Hovsa det skulle have været en skeløjet smiley 😉

  • Reply Anne 09/11/2014 at 18:49

    favoritkagen her i huset, opskriften er snart slidt op 😉 skøn topping du har gjort her..her skal jeg vist øve mig lidt i at gøre den så smuk som din 🙂 SUK jeg bliver kagesulten!

    • Reply Anne 15/11/2014 at 14:25

      Det er ikke svært, Anne, jeg er sikker på, at du næste gang får dig den fineste top med snirkler…

  • Reply Gitte Hansen 09/11/2014 at 21:02

    Wauw – sikke en smuk kage og sikke en nem opskrift. Den vil jeg prøve! Interessant med kanelsmørcreme på toppen også. Så fine rosetter du har fået lavet. Tak for god inspiration 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

    • Reply Anne 15/11/2014 at 14:26

      Den er SÅ nem, Gitte, og smager faktisk utroligt godt i forhold til indsatsen.
      God bagelyst…

  • Reply Karin 10/11/2014 at 12:40

    Den ser altså bare rigtig lækker ud. Og dine chokomuffins blev modtaget med storm og åbne arme da jeg bagte dem til en fødselsdag for et par uger siden. Min veninde og jeg har ledt og ledt i årevis efter gode, gedigne chokolademuffins som hverken er for tørre eller ligefrem en dessert der skal spises med kagegaffel. Fandtes det virkelig? Ja, det gjorde det! Lige her. Tak for det og mange andre dejlige opskrifter gennem tiden.

    Er madklubben i øvrigt afgået ved døden?

    • Reply Anne 15/11/2014 at 14:28

      Jamen det er jo herlig læsning, Karin, godt at i fandt den rette muffin 🙂

      Madklubben måtte lade livet, da jeg fik den lille klump i hjernen for et par år siden, jeg var rigtigt påvirket af det medicin jeg fik og havde en periode, hvor der ikke var energi til noget som helst og nu er der en anden travlhed i mit liv, som ikke lige nu levner tid til den slags.

      Men dejlig mad laves her stadig…

  • Reply Therese 10/11/2014 at 17:32

    Mmm, den ser skøn ud. Måske der skal bages en af dem, til Gajolens barnedåb 🙂

    • Reply Anne 15/11/2014 at 14:29

      Du vil ikke fortryde, Therese, den er så nem at man nærmest skulle tro, at det var løgn…

  • Reply Lise (fru Kvist) 10/11/2014 at 18:04

    Uhm, den må også prøves. Hjemme hos os bliver der sjældent fejret noget, uden at dine fantastiske choko-muffins er på bordet. Det samme gælder efterhånden hos mine veninder, kolleger mm. Genial opskrift!

  • Reply Moster Tulle 15/11/2014 at 16:36

    Tak for kage(opskrift), den vakte lykke som fredagskage i går aftes hvor flokken var samlet 🙂

  • Reply Per Asmussen 14/08/2018 at 20:23

    Hvor er det et flot billede.
    Er det taget med et spejlreflekskamera?

    • Reply Anne 03/10/2019 at 15:06

      Hej Per!
      Efter alt for lang tids fravær her ser jeg nu din kommentar. Beklager sådan en årelang svartid 😉
      Jeg vil tro, at billedet er taget med et lille Canon Ixus, som er det kamera, der er brugt allermest til bloggen på den tid.

    Leave a Reply to Per Asmussen Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.