EN ANDEN CHOKOLADE-KLASSIKER…

Chokokage med blød top..

For ikke så længe siden fik de legendariske choko-muffins en revival her på bloggen.

Men der er faktisk lige en opskrift mere fra samme boldgade, altså af den slags kager, som kan bages af basisvarer og som kan røres sammen i løbet af ingen tid. At kalde det en chokoladekage er selvfølgelig noget af en tilsnigelse, når der ikke er chokolade men bare cacao i, men skal vi ikke bare lade det ligge og så glædes over, at man kan bage gode “hverdagskager” med et snuptag og så slæbe dem med til klassens tid, på skovturen, til strande og ud i haven med kaffe og gode naboer.

 

Og selvfølgelig også bare hen på sofabordet på de dage, som kalder på noget sødt og jordnært.

Dette er vel egentlig en slags klassens time kage forklædt som konditorkage med et højt lag topping…

 

Opskriften er gammel, måske fra et dameblad? Femina måske? Jeg har den på et håndskrevet kort i en lille opskriftkasse og i får den i direkte afskrift derfra.

8-10 gode stykker chokokage med blød kanelglasur

6 spsk cacao

250 g mel

300 g sukker

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 nip salt

2 æg

150 g smeltet smør

2.5 dl vand

Alle ingredienserne røres sammen i en skål, bare med en grydeske, det er ikke nødvendigt at hive håndmixeren ud af skabet til dette her. Dejen hældes i en smurt eller papirforet springform ( ca. 25-30 cm i diameter). Kagen bages ved 170 grader i ca 40-50 minutter alt efter højde på dejen, som jo afhænger af formens diameter.

Afkøl kagen let før formen fjernes og smør den efter afkøling med en blød glasur rørt af

6 spsk cacao

400 g flormelis

4 spsk blødt smør

4 tsk kanel

1 dl kogende vand

 

Jeg bruger altid så mange økologiske råvarer som muligt og altid rigtigt smør, men det er selvfølgelig eget valg, men vær opmærksom på, at der er stor forskel på, om man bager af de bedste råvarer eller vælger dem, der ikke koster. Det kan smages.

God bagelyst…

Comments

 1. Winnie says

  Mangler der ikke en eller flere våde ingredienser i kage dejen?
  Chokomuffins har vi bagt med stof succes flere gange:-)

  • says

   Huxi var lidt livlig, mens jeg skrev, så noget af teksten er smuttet, Winnie, men nu er det opdateret og alt er med…

 2. says

  Hej Anne. Jeg har nydt mange af dine lækre opskrifter i tidens løb, men mangler der ikke en våd ingrediens her? Eller er jeg bare blevet helt skeløjet og træt efter en hektisk weekend ????

  • says

   Du er ikke skeløjet, Pollyanna, jeg har bare en hund, der tumler rigtigt meget. Også oven i den bærbare, mens jeg sidder og skriver i sofaen :-)

 3. says

  favoritkagen her i huset, opskriften er snart slidt op 😉 skøn topping du har gjort her..her skal jeg vist øve mig lidt i at gøre den så smuk som din :-) SUK jeg bliver kagesulten!

  • says

   Det er ikke svært, Anne, jeg er sikker på, at du næste gang får dig den fineste top med snirkler…

 4. says

  Wauw – sikke en smuk kage og sikke en nem opskrift. Den vil jeg prøve! Interessant med kanelsmørcreme på toppen også. Så fine rosetter du har fået lavet. Tak for god inspiration :-)
  Mange hilsner
  Gitte

 5. Karin says

  Den ser altså bare rigtig lækker ud. Og dine chokomuffins blev modtaget med storm og åbne arme da jeg bagte dem til en fødselsdag for et par uger siden. Min veninde og jeg har ledt og ledt i årevis efter gode, gedigne chokolademuffins som hverken er for tørre eller ligefrem en dessert der skal spises med kagegaffel. Fandtes det virkelig? Ja, det gjorde det! Lige her. Tak for det og mange andre dejlige opskrifter gennem tiden.

  Er madklubben i øvrigt afgået ved døden?

  • says

   Jamen det er jo herlig læsning, Karin, godt at i fandt den rette muffin :-)

   Madklubben måtte lade livet, da jeg fik den lille klump i hjernen for et par år siden, jeg var rigtigt påvirket af det medicin jeg fik og havde en periode, hvor der ikke var energi til noget som helst og nu er der en anden travlhed i mit liv, som ikke lige nu levner tid til den slags.

   Men dejlig mad laves her stadig…

 6. says

  Uhm, den må også prøves. Hjemme hos os bliver der sjældent fejret noget, uden at dine fantastiske choko-muffins er på bordet. Det samme gælder efterhånden hos mine veninder, kolleger mm. Genial opskrift!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>