Bøger, Lidt af hvert

SOMMERLÆSNING….

08/08/2014

Sommerlæsning...

Sommerlæsning....

Ugen inden vi kørte til Frankring spurgte jeg på Facebook efter gode læseoplevelser.
Jeg fik en kæmpe stak og jeg er nærmest startet fra en ende og har gnasket mig igennem de første par tusinde sider.

Ferietiden er vel overstået for de fleste af os, men foran ligger efteråret, hvor der også er brug for godt læsestof til indedag i sofa med stearinlys, tæpper, te og andet, der går godt i spænd med gode bøger, mange bøger.
Så jeg tænker, at det vil give god mening at dele nogle af de foreslåede titler her, hvis man nu skal ha’ gang i at samle til huse eller skrives op på biblioteket…

Flere anbefalede den bog, som jeg har gang i lige nu og jeg kan ikke anbefale The Goldfinch nok, det er den bedste bog, jeg har læst længe, jeg er ikke færdig endnu, heldigvis, den må gerne vare lidt længere, men den er fuldstændig fantastisk, så helstøbt.
Læs den!
Jeg læser den på engelsk, holder af at holde sproget ved lige på den måde og synes også, at der er noget over at læse på originalsproget, når det ellers er et sprog man mestrer.

Nogen havde hørt den som lydbog på engelsk og sagde, at indlæsningen var helt genial.

Er du mere til en dansk udgave, så finder du Stillidsen lige her

I får en stak af de andre anbefalinger her og har i læst noget, som vi andre bare MÅ læse, så smid en kommentar, gode bøger kan man aldrig få for mange af.

Profeterne i Evighedsfjorden

Verdensmestre

Frit Flet

En mand der hedder Ove.

ww.saxo.com/dk/hypokonderens-doed_hans-davidsen-nielsen_indbundet_9788740000597″ target=”_blank”>Hypokonderens død

Send lagkagen rundt igen

Slagteren i Liseleje

Helten

Du forsvinder

Sandheden om Amalie

Og mange mange flere.
Bøger fra forskellige genre.
Alvorlige bøger.
Rørende bøger.
Vedkommende bøger og letbende bøger.
Langt de fleste romaner.

Og så blev Alice Munros noveller anbefalet, jeg er ikke så god til noveller, eller rettere det troede jeg ikke, at jeg var. Har ikke læst noveller siden gymnasie-tiden. Men jeg købte mig en af hendes samlinger på engelsk i Aarhus og jeg slugte den ene efter den anden fortælling og jeg er ikke færdig med at tænke over dem endnu…

Jeg læser og læser og læser og læser.
Til stor stor glæde for mig selv, for hvor har jeg da bare savnet det, mærker jeg nu.

Jeg har altid læst, slugt den ene bog efter den anden, vugget børnene i barnevognen, mens jeg læste i en bog, rørt i gryderne med en bog i hånden, læst om morgenen og om aftenen, på toilettet og i badekarret, til hverdag og i ferie, sommer og vinter, læst højt og læst inden i, grinet og grædt og bare glædet mig til at få et øjebliks pause, hvor jeg lige kunne snuppe nogle sider.

Og så har der nu været nogle år, hvor jeg ikke har kunnet samle mig, hvor mine tanker er taget på langfart og jeg hvor jeg har været 100 år og en stor madpakke om at læse mig bare halvvejs og halvhjertet igennem en bog, jeg har tudet over det, været så vred og irriteret over, at min hjerne ikke ville samarbejde om det, men jeg har været for presset, for stresset, for fortvivlet og fortravlet.
Det er heldigvis ovre nu og glæden ved bøgerne er intakt og jeg sluger ord efter ord, side efter side og har også været nødt til at tage nogle nætter i brug til læsning.

Jeg er hooked.
Og sidder lige nu og får lyst til at smækkke comouteren i og spæne hen i sofaen med de sidste kapitler af The Goldfinch.

Så det gør jeg…

Og for en god ordens skyld:
Jeg har ingen aftaler af den sjove eller hemmelige slags med Saxo, det var bare lige et nemt sted at finde bøgerne, som jeg var blevet anbefalet.
Men de skal da være velkomme og sætte en stak duftende bøger ved min dør…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Ilse Aranti 08/08/2014 at 09:15

  Ja nogen af livets tilskikkelser vender op og ned på alting, indtil det falder ned på en ny og rolig plads. Til lykke med din genfundne læselyst og læseevne. Og fortsat god læselyst.

 • Reply Tina 08/08/2014 at 10:03

  Tak for inspirationen.
  Jeg er ved at læse Sigøjnerinden fra Sevilla. Fantastisk bog – kan virkelig anbefales.

 • Reply Laura 08/08/2014 at 11:22

  Tak for gode ideer. Et par af dem er netop reserveret på biblioteket.

  Lige nu læser jeg “Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine” af Torstein Thomsen. En lidt tung titel, som nok aldrig var kommer med mig hjem, hvis ikke det var fordi jeg har så stor tillid til forfatteren, som indtil videre ikke har skuffet mig.

 • Reply Malene 08/08/2014 at 16:02

  Tak for anbefalingerne. Skulle du være så heldig, at Saxo betænker dig med en bunke bøger, kunne du jo håbe at der i stakken lå Karitas uden titel og Karitas kaos på lærred af Kirstin Baldursdottír, Forbandede Yngel af Anne-Cathrine Riebnitzsky, Min mands hemmelighed af Liane Moriarty og En hårfin balance af Rohinton Misty. Dem medgiver jeg i hvert fald min varmeste anbefaling 🙂

 • Reply Eva 08/08/2014 at 16:48

  “Knud den store” af Hanne-Vibeke Holst, – et mesterværk fra hendes hånd.

 • Reply Lise 09/08/2014 at 09:45

  Jeg har hørt En mand der hedder Ove, og det er en ret genial indlæsning. Den giver lige lidt ekstra til bogen, som er vanvittig morsom.

 • Reply Karin Laursen 09/08/2014 at 09:56

  Tak for inspirationen. Gode alsidige forslag. 🙂
  Jeg har også altid slugt bøger og brugte biblioteket som fritidshjem. Drømte engang om at blive bibliotekar eller sågar boganmelder. Det endte dog med en kort universitetskarriere på Litteraturvidenskabsstudiet, men læseglæden bestod. Af uransagelige grunde holdt jeg også pause nogle år men kom heldigvis igang igen. Jeg er med i en læsekreds på arbejdet, hvor vi deler læseoplevelser og får læst bøger, som man måske ikke lige selv ville have valgt. Det kan anbefales. Lige nu læser jeg selv Nøglen til Cecilie af Bodil Sangill. En fin lille bog om at finde sin indre kreativitet. Den har så fine beskrivelser af den kreative proces, set gennem en ganske ung, piges briller. Denne regnfulde augustlørdag er perfekt til at sætte sig i yndlingstuen med en god bog.

 • Reply Ilse Aranti 09/08/2014 at 14:09

  En del af min sommers læsning har været Frit Flet, som du nævner. En hybridbog, der er helt sin egen, og som bryder med litteraturens genrer, hvilket jeg synes er meget interessant og inspirerende. Og så kan jeg godt lide, at den er produktet af et samarbejde/samskriv mellem 3 kvinder, forfattere og venner, og at bogen blandt andet beskriver liv, samvær og samarbejde undervejs i arbejdet med bogens tilblivelse. At bladre og læse i denne bog på kryds og tværs trykker på min egen knap til at skrive, og den slags inspiration holder jeg meget af.

  • Reply Lise (fru Kvist) 10/08/2014 at 18:33

   Helt enig, The Goldfinch er min største læseoplevelse i lang tid. Tak for dine anbefalinger. Kan også anbefale Forbandede Yngel af Anne-Cathrine Rebnitzky og The Truth about the Henry Quebert Affair af Joel Dicker.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.