Lidt af hvert

HÆNGER I PÅ OG I…

11/12/2013

Ro på...

Der er altså et eller andet ved denne her december, som har snigløbet mig.
Noget med for meget arbejde og for mange aftaler.

Det klæder ikke min december.
Den skal være rolig og fuld af hyggelige timer med dem, som er vigtige for mig.
Den skal være pyntet med lille gavetur til Aarhus, med en enkelt julekoncert, med konfektfremstilling, klip og pynt og røde kinder af lidt for stærk glögg og så er det eneste her, der giver røde kinder, bare det tempo, som jeg har været nødt til at holde.

NU hiver jeg i håndbremse!
Får kigget på de aftaler, som er lavet, og får luget lidt i dem og får måske nogen omlagt fra ud-af-huset til her-i-huset.

Sådan må det være, for jeg ved, at jeg bliver trist over at spæne rundt, når det jeg i virkeligheden allerhelst vil er roen og hyggen…

Gaver kommer der hurtigt styr på, jeg skal ikke købe mange og de, som skal i kurven og bæres hjem, ja dem ved jeg hvad skal være og er ikke bange for udsolgt, udgået eller udraderet. De er der, jeg har styr på det og julemaden kan handles på en hurtig time.

Så det, der skal prioriteres, er samvær. Med egne smukke piger og andet godtfolk.
Samvær, som får lov til at flyde i de timer, som vi trænger til, og ikke afbryder af et skema, der siger videre-videre-videre.

Jeg er ikke færdig med at hygge mig ved spisebordet med papir og klister, jeg trænger til at bage lidt mere og trille en konfektkugle i ro og mag.
Jeg trænger til dovne timer med gamle julefilm og uldtæppe på benene.
Jeg trænger til roman, frostvejr og te med lille sprød kage til.

Sådan er det og lige nu føler jeg nærmest, at jeg akkurat bare hænger på i den bagerste vogn af juleekspressen.
Jeg hænger i, hænger ved og hænger på.
Men bremserne hviner nu og snart er der stop på den station, som jeg har besluttet mig for.

Hvad med jer andre –
klarer i at tage fusen på december og alle dens gøremål?
Eller løber den også om hjørner med jer i hæsblæsende tempo…

You Might Also Like

24 Kommentarer

 • Reply Liselotte 11/12/2013 at 19:10

  Jeg bliver i dén grad snigløbet 🙁

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:35

   Ja det der med fælles juleklippedag og flæskesteg, det kan vi vist godt skyde en hvid pil efter…

 • Reply Marianne 11/12/2013 at 19:41

  man kan sige – desværre bliver jeg ikke snigløbet af for meget arbejde, men jeg blivr snigløbet af at det overhovedet ikke ligner december udenfor !
  Men jeg bliver nødt til at give mig god tid, og ja det er et luksusproblem – måske , men jeg har det overhovedet ikke ok med december selvom det snart er 34 år siden .
  Jeg glæder mig i den grad til 1. Juledag hvor dødsdag og fødselsdag er overstået – pyha .
  Kan sagtens huske hvordan det var da vore 2 piger vR hjemme og jeg gik på arbejde – misunder dig ikke og syntes det stærkt at du er opmærksom og slår bremserne i .
  Jeg ønsker dig en rolig aften med det du har brug for 🙂
  Varme tanker fra
  Marianne

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:35

   Varme tanker tilbage til dig, Marianne…

 • Reply Anne 11/12/2013 at 20:07

  Nej…jeg blev snigløbet og måtte luge ud…det gik ud over Marianne på Amager og julefrokost på biblo…men man må tage revance på et anðet tidspunkt..god december til dig Anne

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:36

   Det er jo det, at man må, Anne, og det går nok altsammen alligevel…

 • Reply Charlotte Illum 11/12/2013 at 20:41

  Jeg arbejder i skadesafdelingen i et forsikringsselskab… vi havde alt planlagt og tilrettelagt så december ville være roligt arbejdstempo.. så kom orkanen 28.10 og blæste alle planer omkuld.. vi hang i så godt vi kunne med tungen ud af halsen.. så kom Bodil susende forbi og væltede det sidste… overarbejde hver dag i over en måned – alt for træt til noget som helst.. jeg har også hevet i bremsen.. 1 dag om ugen vil jeg hjem til tiden – jeg vil spille et spil Kalaha med Ludvig – jeg vil ha tid til simremad og lange snakke… 7 arbejdsdage mere – så er der julefridage… jeg hænger også i med farven lilla under øjnene – lige ved siden af de små tics..

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:36

   Farven lilla kan godt være klædeligt, bare helst oven på lågene, Charlotte.
   Snart har vi ferie…

 • Reply Lene 11/12/2013 at 21:35

  Tjah, jeg er i den mærkelige situation at jeg troede at den her ferieuge skulle bruges til hygge og julerier, og så har min psyke spillet mig et puds, så jeg intet har fået lavet. Men jul bliver det vist alligevel 😉

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:37

   Det bliver altid jul, Lene, altid…

 • Reply Pollyanna 12/12/2013 at 08:06

  Jeg er fuldstændig på linie med Lene her, jul bliver det uanset hvad 🙂

  For et par år siden besluttede jeg, at jeg KUN vil lave de julerelaterede ting jeg havde lyst til og alt det andre synes man bør eller skal lave, lader jeg dem om. Derudover er julen faktisk for mig allermest dagene mellem jul og nytår, hvor jeg som hoved regel har fri og god tid til dovne dage og samvær og eventuelt lidt juleklip, hvis det er det jeg har lyst til. De overvejelser har gjort min december dejlig og ikke forvandlet december til et præstationsræs, som allermest foregik oppe i mit eget hoved.

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:38

   Jeg laver heller ikke andet, end det jeg har lyst til, Pollyanna, jeg har bare lyst til meget.
   Præstationsræset er jeg vist aldrig rigtigt stået på. jeg er bare sådan en, der gerne vil så meget. For min egen skyld og det er væsentligt anderledes, end hvis man gør det for andres…

 • Reply Tine 12/12/2013 at 09:04

  Totalt snigløbet! Egentlig ikke pga en hæsblæsende hverdag, men klart for meget autopilot… Det milde efterår har vendt op og ned på min fornemmelse for årets gang. Det er ikke til at fatte, at det snart er jul. En travetur gennem Københavns smukt pyntede gågader i går efterfulgt af en ordentlig omgang oprydning hjalp lidt på julestemningen. I weekenden vil jeg hænge julepynt op og bage småkager. Nu er jeg klar 🙂 God julestemning til dig og dine! 🙂

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:39

   Lige præcis det med vejret har også drillet mig, Tine, der har været alt for kort imellem bare arme og så kalenderlys…

 • Reply Mie 12/12/2013 at 18:25

  Kan du ikke lige sige til, hvis du finder den nød-bremse ? Jeg ræser afsted – og har på det nærmeste ikke opdaget at det er december – bortset fra alle de mennesker i byen, der har taget min parkeringsplads, når jeg løber spidsrod gennem Rema 1000 for at hente livsnødvendigheder til huse…… Men bremsen sidder vist så langt nede på ryggen, at jeg har svært ved at nå – så giv lige et praj søde Anne 🙂 Knus og kram i farten….

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:39

   Jeg kommer og hiver i din, når en anden har klaret at hjælpe mig med at hive i min, Mie…

 • Reply Hanne 12/12/2013 at 18:26

  Jeg er for en gangs skyld godt med herhjemme. Jeg viste, at jeg i år ikke kunne holde tidlig juleferie, så jeg begyndte i rigtig god tid med julegaver og julebreve/kort mm. Og så har jeg med glæde valgt de ting fra, som jeg ikke har lyst til og heller ikke er ret god til, som f.eks. at forsøge at finde ud af hvilken pære i lyskæden, der er skyld i at den ikke virker, og jeg laver heller ikke selv grankranse til hoveddøren, jeg har købt dem færdige i et supermarked. De er ikke særligt kønne tæt på, men på afstand med flot pynt på, ser man det ikke. Jeg har valgt kun at lave det, jeg har allermest lyst til – det kan anbefales 🙂

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:40

   Jamen det er jo det jeg gør, Hanne, laver det jeg har allermest lyst til. Altså at arbejde og så ALT det andet, jeg elsker.
   Det er jo netop det, som kan være en udfordring, at jeg faktisk holder rigtigt meget af at lave alt muligt…

 • Reply Sidsel 13/12/2013 at 01:23

  Jul? Hmmm… Jeg bryder mig ikke om December. Hader farven rød. Det eneste gode ved December er, at der er lyskæder overalt. Jeg har valgt at arbejde juleaften Og 1. OG 2. Juledag om aftenen. Så er det overstået. Herefter kan jeg slappe af og nyde freden og roen. Hader julen pga ræset. Så da jeg ikke har mine skønne drenge hjemme, så er det lige meget…. Håber du finder julefred og ro. Knus:-)

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:42

   Jeg elsker december men ikke d.24. Sidsel, juleaften er bare en parantes men der er så meget andet i denne måned, som jeg holder rigtigt meget af.
   Og jeg ræser ikke pga julen, jeg ræser fordi, at jeg arbejder meget og bruger meget tid på at transportere mig og mine børn.

   Julefred er her rigeligt af, jeg sender lidt i din retning…

 • Reply KirstenLN 13/12/2013 at 15:59

  Tja, jeg hænger vist både i og på – har travlt, men øver mig i at skære ind til benet både hjemme og på arbejde, så det der nås også er det mest nødvendige. Nu er det heldigvis weekend – og jeg har prioriteret IKKE at tage arbejde med hjem 🙂

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:44

   Weekend er weekend og så må arbejdet passe sig selv, Kirsten, god beslutning ikke at ta’ det med hjem…

 • Reply Annette 14/12/2013 at 22:30

  Temmeligt hæsblæsende – men jeg var forberedt, for dels hører det min branche til – og oven i hatten startede jeg på nyt arbejde 1. december. Men jeg kan heldigvis tage en hjemmearbejdsdag i ny og næ, så jeg har åndehuller og prioriterer benhårdt, så der nydes stadig 🙂

  • Reply Anne 16/12/2013 at 19:45

   Længe siden, Annette, jeg har lige været omme på din blog, sikke en masse forandringer.
   Velkommen til Silkeborg, mon ikke vi krydser hinanden ind imellem til og fra arbejde 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.