Lidt af hvert

MANDAG MED SMIL I HJERTET…

07/10/2013

Morgen fruer...

På træet...

Til det nyvaskede...

En nyslået plæne og en pyntet hund...

Det er ikke svært at klæde ansigtet i store smil og glade øjne, når man d.7.oktober kan slå græs med bare arme.
Plukke friske buketter i bedene og sippe belønnings-kaffen i de sidste eftermiddagsstråler under æbletræet.

Jeg klarede jobdag og vaccination af hurlumhejdyret inden 16 og har siden været i haven iklædt gummistøvler og plæneklipper, vind i håret, byens lyde af fyraften som lydtapet og hyggelige besøg af pigerne, der sørger for hundepasning, mens jeg passer haven.

Den lille have, der lignede et meget omsorgssvigtet og traumatiseret væsen, da vi flyttede ind; den lille have, som er en luksus her midt i byen; den lille have, der uden overtalelse får mig til at betale en klækkelig husleje for den gamle knirkende lejlighed, for jeg må ha’ luft til næsen og græs mellem tæerne for at trives og så hellere være flad og uden opvaskemaskine.

Udeliv er liv for mig.
Jord, blomster, himmel, drivhus, insekter, vind, plæneklipning, lugning, knokleri, sved, rifter og små øjeblikke på ryggen i græsset med næsen lige op i himlen.
Og langsomt sætter min glæde ved udelivet også sine spor derude, de nye bede, de mange blomster, udraderingen af gamle underlige objekter og grimme stauder. Der bliver godt derude, ude i den have, som jo ikke er min, men som jeg elsker at passe…

Snart skal haven pakkes sammen for denne gang, møbler, hængekøjer og parasoller slæbes i skuret og sommerblomsterne hives op af krukkerne.
Drivhuset skal tømmes og gøres klar til huse det, som vil ha’ godt at en overvintring under tag og alle redskaber skal samler og pakkes ordentligt væk.

Og så er der et fældningsprojekt, som jeg venter på hjælp til, et sygt blommetræ må lade livet, for jeg gider ikke glide i flere klamme blommer og ha’ syge blade dryssende om ørerne, når jeg ligger i hængekøjen.
Jeg kan klare meget selv, synes jeg, men lige det der med at lægge et stort træ ned, det vil jeg gerne ha’ hjælp til, så det får jeg.

Og når nu saven alligevel er fremme, så er der også lige et par andre steder, som trænger til studsning, så vi kan få solen helt ned på aftensmadspladsen.

Mandag med smil i hjertet, med grøn hund som havehjælper og dejlige tanker om alt det, som jeg skal lege med i haven næste forår.
Og så lige et Ups for de tulipanløg, som jeg glemte i Bilka, da jeg havde købt dem…

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Reply unikarina 07/10/2013 at 18:17

  Dejlig mandag – og smukke billeder.

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:33

   Ja det var den dejligste dag, Karina…

 • Reply Conny 07/10/2013 at 18:25

  Glæden ved at opleve ting gro og trives er uvurderlig – i haven, i urtepotten, i naturen, hvorsomhelst. Jeg elsker også min lille parcel, selvom den på ingen måde er særlig trimmet, men et dejligt værested 🙂

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:34

   Dejlige væresteder er uundværlige, Conny, trimmede eller ej…

 • Reply Charlotte Illum 07/10/2013 at 18:43

  man kan kun elske sådan en mandag.. Ærø har været lun og solbeskinnet

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:34

   Det er nemlig lige det man kan, Charlotte, bare elske…

 • Reply Hanne 07/10/2013 at 18:50

  “byens lyde af fyraften” altså Anne, du kan noget med ord, som jeg bare bliver så glad for at læse – Tusind tak 🙂 🙂

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:34

   Det var så uendeligt lidt, Hanne…

 • Reply SIDSEL 07/10/2013 at 20:48

  ej ej hvor skønt. Klart du kun kan trives med jord under neglene og og vind i håret. Og et eller 3 vilddyr i galop. Og pyt med opvaskmaskine….
  Du haren fed bolig og plads til dejlige piger og pelsdyr. Sådan skal det være;-)

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:35

   Ja det er det nok, Sidsel, her er godt for os…

 • Reply Eva 08/10/2013 at 04:13

  Man må knibe sig selv i armen, – er det virkelig Danmark, der har struttet af godt vejr i flere måneder? Genvalg til sommer og efterår 2013.

  • Reply Anne 08/10/2013 at 15:35

   Jeg stemmer for det samme, Eva…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.