Mad

ET BARN (AF EN SLAGS) ER FØDT…

04/07/2013

Kernebrød og brie...

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.
Et knald i hovedet har for mig betydet, at jeg nu er storslemsukkergrisafvænnet og det er rigtigt dejligt!

Jeg har taget et stille kvælertag på nogle af de råvarer, som plejer at være i mit køkken.
Ikke noget med religiøs fanatisme her på kanalen, her vil der stadig se ud og lyde, som der plejer.

Her vil stadig blive bagt svulmende sukkerbomber og lavet pasta som før, for jeg er jo ikke den eneste ved bordet og nogen i familien kører stivelses-klatten, som de plejer, og jeg hjælper dem gerne ved at lave de samme gamle travere, som de elsker, jeg spiser bare kun noget af det og supplerer så med andet.

Hvis du skulle få lyst til at se, læse eller spise, så hop herover på HAPS.
Og så lever fuglene og fiskene ellers videre som de plejer, bare med mig i en krop, der har det lidt bedre…

You Might Also Like

21 Kommentarer

 • Reply Erika 04/07/2013 at 14:13

  Kære Anne,

  Tak for det!

  Efter et semester hvor jeg har haft alt for travlt og som følge deraf junket mig selv for vildt med hurtige kulhydrater, har jeg nemlig brug for at skrue lidt ned.

  Her passer de religiøse tilgange heller ikke, så jeg er så glad, så glad, så glad for at du deler ud af din ekspertise (for min egen slår ikke til).

  • Reply Anne 04/07/2013 at 15:08

   Jeg deler gerne, Erika, og det religiøse er vi vist fælles om at dele en ret djævelsk holdning til…

 • Reply Fríða 04/07/2013 at 14:57

  glæder mig til at fölge med på din nye blog, for vi er nemlig også gået igang med en lidt ny måde at spise på. helt religiöse er vi heller ikke, men i hvert fald er hvidt bröd, söde sager, pasta, ris og kartofler ikke længere på den daglige menu. dog vil jeg nok lave en lille undtagelse når vi får helt nye kartofler, dem skal man jo smage på, bare lidt, ikke? og bliver man budt til födselsdag eller noget andet særligt så er der frit slag, men sandheden er at når man er afvænnet så frister det söde slet ikke som det gjorde för.
  kh.fra Island
  Frida

  • Reply Anne 04/07/2013 at 15:09

   Jeg lever også mere end ganske udemærket uden slik og kager, Frida, det er jo slet ikke så svært, når først man har vænnet sig…

 • Reply birthe 04/07/2013 at 15:03

  vil prøve, dog uden det afskyelige og sure skyr

  • Reply Anne 04/07/2013 at 15:10

   Jeg ELSKER skyr, Birthe, men har også kunnet inhalere yoghurt naturel med største velbehag siden jeg var et lille barn.
   Lige frem at kalde skyr afskyeligt, det synes jeg måske nok er at gå til yderligheder…

 • Reply Lene Balch 04/07/2013 at 15:50

  Hej Anne.
  Jeg er også hoppet med på bølgen og har det fint uden sukker,ja, jeg har ikke engang lyst til sukker i øjeblikket og det er fantastisk.
  Elsker du har lavet Haps for den er et godt supplement til Janes bog, og jeg behøver lidt inspiration engang imellem så det hele ikke ender op i nogen enkelte retter jeg bare gentager, det er lidt fælden når man bor alene, og gerne vil have rigtig mad alligevel. Tak fordi du deler 🙂
  Lene

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:47

   Uha Lene, jeg er slet slet ikke i samme liga som Madbanditten, hun har meget mere styr på det her shit, men jeg tænker, at mit håndværk kan være en force i forhold til at eksperimentere og udvikle.

   Og ja – er det ikke bare herligt, når sukkeret er ude af systemet? For mig er det toppen…

 • Reply Lise 04/07/2013 at 19:54

  Mange tak for inspiration. Så tar jeg også springet nu !

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:48

   Husk at ha’ øjnene åbne, mens du springer, Lise, det er med egne øjne, at man finder den bedste vej…

 • Reply Ann 04/07/2013 at 20:34

  Hej Anne,

  Jeg har et spoergsmaal, naar du bager Stenalderbroed, hvilke kerner bruger du, det ser ikke ud til at du har mandler i dit broed.

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:49

   Jeg bruger det, som står på hylden med frø og kerner, Ann, og ind imellem er det med mandler og andre gange uden. Jeg rører bare en meget fast masse af frø, kerner, æg og hytteost og så lidt salt…

   • Reply Ann 05/07/2013 at 14:44

    Tak for dit svar. At bruge hytteost lyder godt, det vil jeg proeve naeste gang.

 • Reply charlotte thaarup 04/07/2013 at 21:03

  Wow – en Anne-mad-blog – rigtig god ide:-)

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:49

   Nu er den der i alle tilfælde, Charlotte, så må vi se, om den får lov at leve eller om det bliver for meget arbejde…

 • Reply Pernille 04/07/2013 at 22:55

  Jeg hopper straks og vil glæde mig over inspirationen.
  På forhånd tak 🙂

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:50

   På forhånd velbekomme, Pernille…

 • Reply Tine 05/07/2013 at 07:40

  Hmmm, interessant.. Jeg vil nu nødig undvære mit gode, hjemmebagte rugbrød. Det har jeg altså svært ved at tro skulle være usundt, men sukkeret kan godt få sparket 🙂 Held og lykke med dit projekt!

  • Reply Anne 05/07/2013 at 07:52

   Hmmmm, Tine, hvor læser du noget med usundt her??
   Jeg har valgt brødet fra, fordi det giver mig ondt i maven, og hvis det gør det, så må det vel være bedre for mig ikke at få det. Vil jeg tro og mene.

   Jeg kan sagtens spise et stykke hjemmebagt rugbrød, hvis der ikke er hvedemel i, men bare en hel masse kerner og en lille smule rug. Og det vil jeg gøre med glæde men det er ikke et behov i min hverdag…

 • Reply sidsel 05/07/2013 at 15:46

  Fedeste idé. Jeg har også været med på den omlægning, men er desværre faldet tilbage i de gamle mønstre… Mest fordi jeg ikke bryder mig særlig meget om kød. Jeg prøvet at hente proteiner fra andre kilder, men glemmer så at sætte linser og lignende i blød:-)…Nå men op på hesten igen. Jeg ser du bruger en del kokosolie. Er der en bestem grund til det eller et det bare smagen du kan lide?
  Tak, Anne

 • Reply MieMokken 05/07/2013 at 19:26

  Ville have lagt denne kommentar på HAPS, men det kunne jeg ikke finde ud af, so here goes here:
  HAPS!! Godter mig over, at du (også) er hoppet med på noget lchf-ish og glæder mig til inspiration. Det funger voldsomt godt for mig og tror, principperne har gjort et permanent indtog her i huset – naturligvis tilpasset vores hverdag, som du tilpasser til din 🙂 Spændt på at se, hvad du finder på. Ganske sikkert gode sager :o))

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.