Opskrifter

KOLDSKÅL LIGE UD AF LANDEVEJEN…

25/05/2013

Skummende...

Sukker, citron og vanille...

Farmorsukker...

Bianchetto...

Man kan så meget.
Lave en masse med en ordentlig flok finesser og finurligheder.
Bikse og bakse med noget, som tager tid og kræver fokus.

Man kan også bare la’ vær’.
Holde det enkelt og nemt.
Lige ud af posen uden dikkedarer.

Så blev dagens koldskål.
5 ingredienser.
5 minutter.

Og dejlig læskende og god med sin syrlighed.

Til en god stor portion, der alligevel forsvinder som dug for solen:

1 liter kærnemælk
1 liter tykmælk/ymer/yoghurt naturel eller hvad der ellers kunne være dit foretrukne syrlige produkt
Skal og saft af en økologisk citron, i dag var vores af Bianchetto sorten fra Italien og duftede af sol og sommer
2 tsk ndali vanillepulver fra Mill & Mortar
5 spsk rørsukker taget fra farmors B&S sukkerskål med hendes sukkerske.

Alt op i en skål eller kande og så et ordentligt drøn med stavblenderen til det hele er let og skummende.

Har man tiden og “orken” er hjemmebagte junkere jo skønne.
Men frisk frugt, Havrefras, ristet rugbrød eller granola er også godt.

Lakridsrugbrødsstænger kunne sikkert også være gode dertil men så var en sød lakridssirup sikkert at foretrække…

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply Julie 25/05/2013 at 16:01

    Uuuuh, lækkert – jeg lavede koldskål for første gang i sidste weekend :0)
    En lækker rabarberkompot klæder i øvrigt koldskålen helt fantastisk godt, har du rabarber i haven? Vi har så meget glæde af to planter, der forsyner os med de sprødeste stængler, det er dog begge aflæggere fra andres haver, så sorten kender jeg ikke :0(

    • Reply Anne 26/05/2013 at 10:00

      Der er ingen rabarber her, Julie, men det er på listen over anskaffelser, jeg nægter at lade mig kue af at det er en leje-have.
      Vi vil ha’ de gode ting, mens vi bor her, og så må andre nyde dem, hvis vi flytter…

  • Reply Tina melton 25/05/2013 at 17:39

    Uhm – og nu har jeg lige bestilt den lækre vanille så kan jeg udsætte den pukkelryggede for det samme 😉

    • Reply Anne 26/05/2013 at 10:00

      Det er det lækreste vanille, Tina, ligesom alle deres andre ting bare er SÅ gode…

    Leave a Reply to Julie Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.