Bagværk, Opskrifter

ROULADE…

25/04/2013

Roulade...

9 tal indeni...

Siden jeg forleden så Malenes mors roulade med banan, har jeg kunnet smage den i min mund.
Sød, blød, chokobananagtig med letpisket fløde i.

I dag var der så en udemærket anledning til at bage én af slagsen.
Som en slags dessert til de varme hveder, som jeg skulle dele med mine piger og dejlige gæster.

Ret sent hjemme fra job – som i noget der ligner 18.45 og med gæster kl 20 – var der ikke tid til at suse ud efter manglende ingredienser, så da jeg opdagede, at der for pokker skulle kartoffelmel i, ja så var jeg lige som kastet af det projekt.
Jeg havde ikke gjort mig den umage at læse Malenes mors opskrift, havde bare kigget på billederne og tænkt Uuuhhhmmmm og havde ikke skænket en slat kartoffelmel en eneste tanke.

Kartoffelmel har jeg vist kun brugt, når jeg har haft hundehvalp og gulvtæppe og da jeg ikke har nogen af delene for tiden, ja så var der heller ikke en lille grøn-hvid pose på hylden…

Som ofte før måtte jeg om og rode på min kokkefaglige rygrad og trække lidt på fornemmelse af forhold mellem æggemasse og mel og så lave min egen udgave.
Og skal jeg sige det selv, ja så sad den lige i skabet.

Her kommer Malenes fødselsdagsroulade i Annesk forklædning

Til en STOR roulade

4 store æg
2 dl rørsukker
1 tsk vanillekorn

Piskes godt og længe, helt indtil de lidt grove sukkerkorn er opløste og massen fremstår glat, let skummende og luftig.

Her i sigtes så
1.5 dl hvedemel
1 dl kakao
1 strøget tsk bagepulver

Mel mm vender forsigtigt i æggemassen, pas på ikke at banke luften ud af det, vend vend vend ikke noget med at røre eller piske.

Spred dejen ud på et stykke smurt bagepapir og bag den ved 200 grader i 8-9 minutter.
Vend den straks efter bagningen over på et stykke sukkerdrysset bagepapir og lad bunden køle let af inden den rulles om fyldet.

Fyldet i dag blev
Letpisket skum af 3 dl piskefløde
2 store bananer i små bidder
2 spsk frysetørrede hindbær – ikke nødvendige med lækre syrlige til alt det søde

Jeg lyver ikke det mindste, når jeg nu skriver, at det tog mindre end en halv time at lave rouladen, og det fra jeg startede med at hive ud af skabet til den stod flordrysset og klar på det lange tapasbræt.

Den smagte skønt og der står kun et forkølet lille stykke ude i køleskabet, måske en morgenhapser til den, der står først op.

En dag vil jeg prøve Malenes mors opskrift, en dag hvor jeg husker at gribe en pose kartoffelmel i supermarkedet.
For den er garanteret god.

Men indtil da vil jeg bare være godt tilfreds med den jeg frembragte i dag.
Ikke det værste resultat for en førstegangschokoladerouladebager…

You Might Also Like

17 Kommentarer

  • Reply Lisbeth Vissing 26/04/2013 at 06:05

    Mums, hvor ser den lækker ud. Tror da den skal prøves.
    Kan mærke mundvandet samle sig.
    Tak for inspiration.
    Knus

    • Reply Anne 26/04/2013 at 12:13

      Den var så lynhurtigt lavet, at man skulle tro at det var lyv, Lisbeth, og så smagte den SÅ godt…

  • Reply birthe 26/04/2013 at 07:19

    eller prøv denne….4 æggeblommer røres med 120 g sukker og 2 skefulde vand og lidt vaniljesukker.60 g mel og 60 g maizena vendes i skiftevis med de 4 stiftpiskede æggehvider.
    fyld af hindbærmarmelade. 8 min ved 200 g ellers samme fremgangsmåde……..den er også god
    vil prøve din en dag.

    • Reply Anne 26/04/2013 at 12:13

      Lyder også godt, Birthe, sommeragtig og let…

  • Reply Camilla Vad 26/04/2013 at 08:34

    Anne, det ser godt nok lækkert ud…jeg tror vi skal have din (eller vores bliver det jo) bananroulade idag. Jeg tror ikke engang vi når at få et stykke til køleskabet 😉 rigtig god, forlænget weekend. Bedste hilsner

    • Reply Anne 26/04/2013 at 12:14

      Uha jeg havde helt glemt at den stod derude på køl, Camilla, nu bliver jeg jo nødt til at hente et stykke…

  • Reply Malene 26/04/2013 at 11:34

    Jeg tror min mor bliver glad for at høre at der laves customizede udgaver af hendes roulade. Din version lyder top lækker.

    • Reply Anne 26/04/2013 at 12:14

      Hils hende og sig tak, Malene 🙂

  • Reply Sus 26/04/2013 at 17:55

    Anne hvordan lykkes det dig at rulle den uden at bunden går i stykker?

    • Reply Anne 26/04/2013 at 23:24

      Jeg tror det handler om, at man lader den bage lige tilpas længe, Sus, sådan at den er let sprød på toppen men blød inden i.
      Og så hurtigt vendt over på et andet stykke papir. Jeg lod det papir, som den var bagt på, blive siddende på, mens den kølede let af og det holdt den også lidt fugtig, så den ikke knækkede.

      Jeg ville ikke kunne klare, hvis den ikke rullede pænt, jeg ville begynde forfra, tror jeg…

      • Reply Sus 27/04/2013 at 09:08

        Jeg må bare prøve igen – har drillet mig nogle gange

  • Reply Pernille 26/04/2013 at 18:07

    Jeg har aldrig bagt roulade. Men jeg får lyst til at prøve. Og så kan jeg vel nok komme noget andet i, når jeg nu er så tilpas kræsen at bananer ikke får mine tænder til at løbe i vand 🙂

    • Reply Anne 26/04/2013 at 23:25

      Blåbær, jordbær, små stykker nektarin, æbler og små lidt kanel i dejen?! Mulighederne er mange, Pernille…

  • Reply Helle 26/04/2013 at 20:46

    Hvordan vender man den over på et stykke sukkerdrysset papir? Og kan den rulles uden at sprække?

    • Reply Anne 26/04/2013 at 23:27

      Man tager blot fat i det stykke bagepapir, som man har bagt den på og så lægger man toppen ned mod det nye stykke papir, Helle. Og derefter kan bagepapir nr 1 trækkes af.

      Min sprak ikke, den rullede fint og nemt, men jeg gjorde mig umage og gjorde det langsomt og med fast greb om skidtet.
      Som du ser på billedet – nul sprækker…

  • Reply Hanne 26/04/2013 at 21:51

    “Førstegangschokoladerouladebager” – jeg tror du har opfundet et helt nyt ord – og jeg skal helt sikkrt også prøve opskriften engang inden så længe

    • Reply Anne 26/04/2013 at 23:27

      God fornøjelse, Hanne, det er så let som at klø sig bag i…

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.