Bagværk, Opskrifter

KANELSNURRAR…

04/03/2013

40 min æltning...
Ananda's...
Drys...
Klar til ovn...
Nybagte...

Jeg klarede rengøringen af ovnen i går og vi fejrede det med at bruge den!
Det giver da mening, gør det ikke?!

2 store plader fyldt med duftende søde kanelsnurrar, som ledte os alle i fordærv.
Sprøde uden på og bløde og kanellækre inden i.
Mindre end de originale, men dagen i går var ikke til sukkerbrød på størrelse med en mindre kasserolle…

Der findes mange mange opskrifter på snurrar – eller på danske snurrer – på nettet.
De fleste af os har vel også en yndlings kanelsnegleopskrift, som sagtens ville kunne bruges, for gærdej og fyld er det samme, det er bare måden, der foldes, hives og snoes, som er anderledes end de traditionelle snegle.

Så jeg gengiver ikke en hel opskrift her, jeg brugte nemlig ingen men bare mine mange års snegle-erfaring, jeg vil nøjes med at slå et slaw for de 2 ting, som gjorde vores snurrar til de allerbedste hidtil.

Nummer 1: æltetiden
Jeg har set, at Claus Meyer ælter sin dej til kanelsnurrer i 40 minutter på maskine.
20 minutters æltning af væske, gær, salt, sukker og mel.
Og så 20 minutters æltning, når smør til tilsat.

Jeg prøvede det i går og efter et par times hævetid så var dejen helt fantastisk at arbejde med.
Pigerne fik sig en ordentlig griner inden i stuen, havde svært ved at skjule deres hovedrysten over deres mor, der stod der i køkkenet og omtalte dejen med svulmende gloser tilsat suk og ihhhh.
Men den, der ler sidst, ler bedst og sådan var det lige præcis i går, for dejen var fantastisk og det blev de små søde brød også…

Nummer 2: kanelen
Kanel er ikke bare kanel. Kanel er ofte på niveau med parfumeret rygesmuld, stærkt lugtende uaromatisk og lige til at hælde i det store sorte skraldehul. Der findes uhyggeligt meget dårligt kanel og den, som indtil nu kun har forkælet sig selv med et blåt brev fra en kendt producent, skulle overveje at prøve noget andet.
Urtekram har en lækker kanel, deres Ceylon kanel, den er skøn.

Men den får kamp til stregen – og egentlig også over – af Ananda kanelen fra Mill & Mortar. Skønneste kanel, siger jeg bare, meget meget aromatisk. Om det kan smages i snurrarne? Det kan du lige regne med, at det kan.
Prøv det!
Du vil ikke fortryde og tænk på, at det jo kun er en anelse kanel man skal bruge, så der er til mindst 100 snurrar i sådan en fin bøtte.

Hvis du ikke har snurret før, så kan jeg kun opfodre dig til at gøre det, du vil elske det og dem.
Hvis du ikke vil bruge din sædvanlige kanelsnegleopskrift men vil gå linen ud, så ligger Meyers opskrift lige her

Ikke skidt og kanel.
Bare kanel og brød.
På den helt lækre måde…

You Might Also Like

20 Kommentarer

 • Reply Jette // Snullemor 04/03/2013 at 23:03

  De ser lækre ud… men hvordan snurrer man dem? Hvordan ser dejstykket ud, altså det man skal snurre? Der mangler et billede mellem nr. 3 og 4 for at jeg kan følge med ; )

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:35

   Hvis du kigger på linket til Meyer, så er der en fin beskrivelse, Jette…

 • Reply Britta Storm 05/03/2013 at 00:37

  Hm man skulle måske prøve det en dag…
  Det er ikke helt ved siden af med den æltetid. Ja jeg har endnu ikke været oppe på 40 min, men har klart kunne smage forskel både på kager og brød, efter jeg har fået en køkkenmaskine. Nu kan der blive rørt og æltet lige så godt og længe som i mine unge dage, hvor skulderne stadig fuldt funktionsdygtige 🙂

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:35

   Maskine er godt, hvis der skal æltes SÅ længe, Britta…

 • Reply Gudrun 05/03/2013 at 06:06

  Kanelsnurrer, eller skillingsboller som jeg kaller dem, har jeg alltid i fryseren. Jeg må lage nye til påske. Her er kanel kanel, vi får bare tak i en sort. Neste gang skal jeg lage dem på din måte. Ha en riktig fin dag!

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:36

   Jeg har godt hørt, at de også kaldes skillingsboller, Gudrun. De smager så godt, lige meget hvad vi kalder dem 🙂

 • Reply Britt 05/03/2013 at 07:28

  Nogle gange har jeg lyst til at tage 5 minutter hjem til nogen, jeg ikke kender. Den følelse har jeg lige haft 😉

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:36

   Du er velkommen, Britt, men de søde brød er spist…

 • Reply Anne-Mette 05/03/2013 at 10:19

  Måske man skulle glæde familien…. 🙂 Som du beskriver det med kanel har jeg det osse med karry; noget af det smager som indfarvet savsmuld. Men Urtekrams er jeg glad for. Har aldrig prøvet Mill & Mortar. Vil bestemt overveje 🙂

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:37

   Krydderier kan virkelig være grumme, Anne-Mette, også karry ja, pu ha.
   Synes bestemt at du skal prøve M&M…

 • Reply Gitte K 05/03/2013 at 10:29

  Ja så lærte jeg også noget nyt i dag, var ikke klar over at der var forskellige slags kanel. Tilgengæl viste jeg godt at vi ofte ælter vores dej alt for lidt, er nemlig gift med en bager og han ryster ofte på hovedet og diverse opskrifter og når han bager så kører han min. en dej i en ½ time og det gør bestemt en forskel.

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:40

   Du vil få en stor oplevelse, Gitte, hvis du prøver med en lidt bedre kanel, der er himmelvid forskel.

   Jeg vil tro, at jeg oftest ælter 20-25 minutter men jeg vil bestemt skrue lidt op fremover…

 • Reply Ida 05/03/2013 at 11:50

  Vi sværger også til Meyers bagværk herhjemme og er helt vilde med kanelsnurrerne:-) Og det er altså en god investreing at have en ordentlig maskine med en del watt, der kan trække dejen – den bliver ret uundværlig, når man først får øjnene og smagsløgene op for ordentligt bagværk:-) Jeg må dog lige se nærmere på Mill og Mortar – tak for tippet:-)

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:41

   Jeg har desværre været så dumt at købe en Kitchen Aid for år tilbage, Ida, var så forelsket i designet. Det er ikke min bedste ven, en dag bliver den skiftet ud….

   • Reply Ida 07/03/2013 at 16:40

    Kenwood Major 😉

 • Reply Tina melton 05/03/2013 at 13:18

  Uhm kan næsten dufte det. Jeg ved du er helt vild god til at bage men jeg vil alligevel anbefale bagekurset.dk. Om ikk andet så måske som en gave til din ældste datter. Jeg troede jeg var god til at bage – men efter det kursus bager jeg rugbrød og alt vores brød/kage selv. Og et af de vigtigste fif var nemlig røretiden. Og dejens temperatur. Så afslører jeg ikk mere ;-)))

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:42

   Jeg har et bagekursus hos Meyer til at stå på min ønskeseddel, Tina, men jeg vil straks kigge nærmere på dit link.

   Jeg synes selv, at jeg er en hæderlig bager, men jeg kan bestemt lære mere, måske skulle jeg hive Sophie med…

 • Reply Tora 05/03/2013 at 13:56

  Ha, her skal eltes og snurres, det der så mer enn ualminnelig lekkert ut!

  • Reply Anne 05/03/2013 at 17:42

   God fornøjelse, søde Tora, mon ikke det kunne være et hit hos børnene…

 • Reply marremorr 05/03/2013 at 18:16

  Wow! Den kanelen måste jag bara prova! Tack för tipset!=0)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.