Bagværk, Lækkerier, Opskrifter

KOKOSMARENGS MED SYRLIG ÆBLECREME OG BÆR…

29/07/2012

Torsdag aften da vi landede hjemme efter afhentning af Laura i Kastrup ventede hygge i gård og have med skønne venner, der alle er aktive i vores hverdagsliv her i jomfruburet.

Gode, dejlige og velkendte ansigter strømmede ind til en smilende og grinende Laura, der glad tog imod kys, kram og knus, og i løbet af et kort øjeblik faldt hun tilbage i rollen som hende, der underholder og smider om sig med rappe replikker og fjollede flabetheder og som elsker at have en flok omkring sig.

 

Sommervejret kunne ikke ha’ været skønnere og den sene middag blev indtaget ude under åben himmel.

Billeder af det har vi ikke et eneste af, ej heller fra lufthavnen hvor kun mobilen knipsede et enkelt, hende der plejer at tage alle billederne glemte det og ingen andre opdagede, at det blev glemt, så derfor ingen “beviser” fra de første vidunderlige timer, men ingen af os glemmer dem vist nogensiden…

 

Da mørket faldt på og luften blev kølig trak vi ind i stuerne til mere snak og gensynskram og inden ungmøen pludselig gik helt kold og blev puttet i sin mors dyner, ja så nåede vi at få sat et sødt punktum for den længe ventede dag med en hjemmebikset modtagelseslagkage.

Sprød og blød, sød og syrlig, hvid, rød og blå, dansk og så med amerikanske blåbær på toppen, sådan skulle det være d.26.7.2012.

 

Jeg vil rigtigt gerne dele opskriften her, for jeg tænker, at der er potentiale i denne kage, den kan dresses op og ned alt efter anledningen og der vil nærmest ikke være grænser for den frie leg, der kan lægges ind over valg af frugt og smagsgivere i fyldet.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at den bliver serveret her, det vil blive en klassiker i Annes køkken, en god afløser eller makker til de hundredevis af Pavlova’er, som jeg har bagt igennem tiden. Denne gang blev æbler, jordbær og blåbær omdrejningspunktet, senere på sommeren bliver det nok pærer, brombær, hindbær og en enkelt lille hasselnød.

Til jul kunne det være granatæbler, appelsinfileter og fintskåret frisk dadel.

 

I dag får i den som den var i torsdag.

Vær opmærksom på, at kagen er en gigant, der sagtens rækker til servering til 12-14 personer efter en middag.

 

Kokosmarengsbunde:

9 æggehvider

600 g sukker

3 tsk eddike

1 ps kokosmel

 

Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes langsomt i.

Piskpiskpisk til du har en blank sej marengsmasse.

Vend eddike i  –  for sprødhed  –  og derefter kokosmelet.

Læg bagepair på 2 bageplader og spred massen ud i store runde “puffede” cirkler.

Hvis dit yndlingsserveringsfad er kvadratisk eller rektangulært, så afstemmer du selvfølgelig bare bundenes facon herefter.

 

Sæt pladerne ind i en 175 gr varm ovn og sænk straks varmen til 110-120 gr. Stadig varmluft.

Bag bundene i 4-5 kvarter, så er de sprøde udenpå og tyggegummiseje inden i.

Lad dem afkøle mens du laver fyldet.

 

Brug din fantasi, køleskabets og frugtskålens indhold, lad dig inspirere af årstid og yndlingssmagssammensætninger.

I torsdag så vores fyld nogenlunde sådan her ud:

 

Letpisket flødeskum af 1/2 l økofløde

3-4 dl græsk yoghurt

Kornene af 1 fed stang vanille

3 groftrevne æbler, jeg rev med skræl, så er der noget af gumle på.

 

Fordel halvdelen af fyldet på den ene bund, læg den anden ovenpå og top så op med resten af det flødede fyld.

Meget meget god idé at gøre dette på selve serveringsfadet, da kagen kan være svær at balancere med efter endt sammenlægning.

Dyng toppen til med masser af friskskåret frugt og på dage som i torsdags, så gå All in med hakket chokolade og nødder.

 

Lad mig høre, hvis I andre finder på et fyld, som er så uimodståeligt og overlabert at I bare må dele.

Måske skal der være en særlig marengslagkagekategori her på bloggen.

 

Nyd den  –

det gjorde vi…

You Might Also Like

14 Kommentarer

  • Reply Gitte K 29/07/2012 at 17:51

    Kender godt det med at være så optaget af øjeblikket at man helt glemmer at forevige det. Heldigvis har disse øjeblikke det med at fastbrænde sig i vores hukommelse. Hvor ser den kage lækker ud, skønt med kombinationen af sødt og surt.

    • Reply Anne 30/07/2012 at 13:08

      Jeg glemmer vist aldrig de første timer med Laura hjemme igen, Gitte, de er for evigt med inden i…

  • Reply Tina melton 29/07/2012 at 19:08

    Hvis ikk jeg var på kur lavede jeg den omgående. Den lyder så god !

    • Reply Anne 30/07/2012 at 13:08

      Man kan jo nøjes med et fornuftigt stykke på en weekend dag eller hvornår man nu synes. 80-20 ved du 🙂

  • Reply Susanne 29/07/2012 at 20:14

    Synd jeg ikke må spise den slags, for den lyder vildt lækker, men opskriften er gemt, tak for den.
    Jeg er sikker på at den hjemvendte ungmø nød hver en bid. Hun har sikkert savnet mors mad.

    • Reply Anne 30/07/2012 at 13:09

      Ja det vil jeg da også kalde synd, Susanne, er det fordi du ikke må eller fordi du ikke vil?!

      Laura guffer sig igennem måltiderne med små tilfredse lyde, appetitten er der ikke noget i vejen med men bordmanererne – ak ak ak…

  • Reply Wong Wai 29/07/2012 at 20:18

    Og med “sortebær” & “blåbær” m.m. fra det kølige nord ( Som bliver varmere 🙁 )
    God nat til dig og dine 🙂

    • Reply Anne 30/07/2012 at 13:10

      Er sortebær ikke lidt bitre, WW?
      Men det kunne måske også gå.

      Håber din nat var fredelig, det var vores…

  • Reply Dorthe H 30/07/2012 at 10:00

    Tak for inspiration IGEN – den er noteret 🙂

    • Reply Anne 30/07/2012 at 13:10

      Og velbekomme IGEN, Dorthe 🙂

  • Reply Louise 30/07/2012 at 14:11

    Uhm, den ser virkelig lækker ud! Jeg må klart have inviteret nogle gæster, så vi kan prøve den. For den går nok ikke an til fire lækkersultne 😉

    • Reply Anne 31/07/2012 at 10:44

      Man kan jo dele opskriften i 3, Louise, så passer den sikkert til 4 søde maver…

  • Reply Pollyanna 04/08/2012 at 08:29

    Jeg prøvede at lave kagen i onsdags. Uhm, den smagte godt!

  • Reply Tina melton 21/09/2012 at 08:21

    Ummmmm denne skal idag nydes med ristede mandler, pærer i stykker og hindbær og mørk chokolade blandet i fløde/kvark/vanille symfoni. Til børnene har jeg lavet små marengsklatter med vanille parfait.

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.