LUNE FORÅRSRILLER…

En jakke til kølige dage og sene aftener.

I riller, der bugter sig op og ned.

Med regnbue og også mere rolige momenter.

 

Forårsjakken er færdig og jeg er helt og aldeles tilfreds.

Altså så tilfreds som man nu kan blive, når man ikke har fået valgt knapper og derfor ikke kan få jakken på endnu.

Men det kan fikses i en håndevending, når der er knappeåbent i morgen og det vil jeg så glæde mig til…

 

FAKTABOKS

 

Mønster Forårsjakke efter eget oplæg i str et sted mellem M og L

 

Garn ca 320 g supersoft i en grå-rosa-tone og mindre end 1 nøgle Noro Sekku

 

Pinde Addi Turbo 3.5 og 4 mm

 

Egne krumspring Dem er der jo mange af, da jakken er kommet fra hovedet og ned på pindene, ingen udregninger på forhånd, bare strikning på fornemmeren og til faconen passer. Det gjorde den i først forsøg, så det har været en let fødsel. Jakken er strikket i glatstrik med retstrikkede kanter.

Jeg har strikket glatstrik for at få lidt hold på jakken, tænkte at ene ret ville vokse og vokse og vokse, indtil jeg pludselig var klædt i ankellang frakke og det er jo ikke meningen med en jakke. For at få bølgeeffekten har jeg strikket “omvendt” på de lyse riller, altså vrangen ud på det glatte og så ladet de farvede riller forsvinde lidt ind.

Markeringen af taljen med det retstrikkede stykke gør sig ret godt, når jakken er på. Jeg får faktisk en talje, og den har jeg ledt efter en tid vil jeg sige.

Ærmerne er smalle, men ikke smallere end at der kan være en tynd tunika eller lækker t under, de sidder godt til ved håndleddet med en lidt fast manchet. Om ærmerne vokser lidt i brug, det vil tiden vise, men de vil så kunne blive oppe på plads med de faste riller forneden.

 

Jeg vil kaste mig ud i en ensfarvet model, når lige det rette tynde og langtløbende garn kommer i hus, for jeg kender mig selv godt nok til at vide, at det kulørte kun vil komme på ved særlige lejligheder, mens en roligere udgave vil blive en yndlings.

Hvorfor fa’en strikkede damen så en regnbue, kan man så spørge sig?!

Fordi damen blev lun på Sekku’en og måtte se, hvad den kunne sammen med det tykkere garn.

 

Og den kunne da faktisk en del, ikk’…

 

 

 

 

Comments

 1. says

  Den kunne jeg godt finde på at lave i sort, med et væld af farver i baggrunden :o)
  Glæder mig til at se hvad du vælger af knapper!

  • says

   Tak skal du ha’, Christina, du er nu så god til at opmuntre til videre aktivitet med pindene…

 2. Lone Rafn says

  Kære Anne – den er superflot! Måske vi kan få lov til at se den på? :-)

 3. says

  Du har gjort det igen! Den er fantastisk flot, mon ikke vi kan få lov at se den med indhold når der er kommet knapper på?

  • says

   Ind imellem er det smart når hjerne og hænder kan samarbejde, Anette, de har gjort det ganske udemærket denne gang…

 4. says

  Fantastisk fin – både farger, garnkombinasjon, vekslende riller, alt! Strålende idé! Det lysegrå du har valgt harmonerer så flott med alle fargene. Jeg har også falt for Sekku og er nesten ferdig med et heklet sjal i noe som ser ut til å være samme fargene som du har brukt! Jeg er vanligvis heller ikke så fargesterk i påkledningen – så hvis jeg blir lei av å ha det rundt halsen så henger jeg det heller på veggen til pynt, for fargene og kombinsasjonene er virkelig nydelige! :-)

  • says

   Det er sjovt at vi sådan falder for det farvestrålende, når vi så alligevel ikke rigtigt vil bruge det, Karen, måske ender jeg med at forære jakken til en, der er mere glad for farver end jeg selv er, og så strikker jeg en ensfarvet til mig selv :-)

 5. Charlotte says

  Wauw! Jeg er sikker på at det er den gode blanding af Sekku OG Anne der giver det fine resultat.

  Dejlig søndag til dig her fra køkkenvinduet på Østerbro.

 6. Sidsel says

  Den er vildt lækker. Elsker papegøjefarver:-) for mig ville den være et HIT. Og hvis den samtidig giver talje, så er det endnu bedre. Meget smart tænkt ud med de riller. Tillykke med den:-)

 7. says

  Ja, der er vi helt forskellige – for her ville regnbuen blive slidt op og den neutrale samle støv :-))
  Den er rigtig fin, Anne – jeg kunne nu ret godt tænke mig at se den på…..ååååhhhh jo, please please please….

 8. says

  Hold da op hvor er den bare blevet fin! Elsker farverne, men er temli’ sikker pä en ensfarvet udgave kan blive ligesä fantastisk :-)

 9. says

  Totalt checket forårsjakke !!!
  Afsted med dig til “knappebutikken”, for den jakke skal da ud og vises frem på gader og stræder.
  Kh. Helle

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>