Bøger, Download, Hverdag

SOM DA MOR VAR DRENG…

11/04/2011

Da jeg var en stor skolepige og boede alene med min mormor, sørgede vi hver dag for veldækket bord og ordentlig mad, for gode snakke og nærvær under måltidet, for hygge og te bagefter  inden opvasken skulle klares.

 

Næsten hver dag – meget tæt på hver dag – og så var der de dage, hvor “orken” var flyttet og der blev blæst på formerne, det var de dage, hvor menu kunne være grød og hvor snakkene blev afløst af fordybelse i bøger.

Stilhed – men på den gode og varme måde – hvor det var fint nok, fordi det er en aftale og fordi vi hver især fyldtes af godt, mens vi vendte siderne.

 

Som alle andre har jeg også slæbt vaner, måder og traditioner med hjemmefra, de gode og de mindre heldige, ligesom alle andre, men læsemåltiderne har jeg ladet blive tilbage, den har ikke passet så godt til en travl familie med 3 loppefrø og jeg havde egentlig glemt dem lidt, de langsomme stille måltider, hvor maden kunne blive kold fordi bogen trak mere end sulten…

 

I dag er jeg alene, 2 af pigerne er på vej til York, den tredie er landet hjemme i egen lejlighed efter en uge i Berlin og manden er ude for at finde sig selv, så selskabet er mit eget og jeg har støvet læsemåltidet af.

Mand altså – hvor var det bare helt fantastisk at sidde der i STILHED og bare sidde lige så længe, som måsen kunne holde til det. Lykkefølelse på en mandag? Ja det tror jeg nok!

 

Bogen er ny for mig og ganske lokkende, “På den anden side” af Audrey Niffenegger, den lover godt og jeg fornemmer, at den vil være god underholdning de næste par dage.

 

Maden blev andet end grød, vejret indbød ikke til risen- eller havre-, men mere til friskbagt tærte med artiskok og tomat og så lidt grønt til.

Ikke værst og så er der også lige til frokosten i morgen.

I virkeligheden er denne tærte nok tæt på livretten over alle.

 

Artiskokhjerter på dåse, billige i Fakta lige nu, modne røde tomater, masser af oregano og så orange cheddar på toppen.

Livret siger jeg bare!!

 

Hvis du ikke er så skarp til tærter, så kan du downloade en lille guide lige her.

 

Og så udvider jeg lige læsemåltidet til læsekaffehyggesofatid…

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply Olines 11/04/2011 at 18:56

  Kvalitetstid! Nyd din aften i det gode selskab:)

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:52

   Det kan du bare også regne med, at jeg gjorde, Olines 😉

 • Reply Eva 11/04/2011 at 18:59

  Mmmhmmm, dejlig mad og skønne ord!
  Læsekaffehyggesofatid… I like 🙂
  Jeg har skriveblogoghyggeibloglandtid, det er heller ikke helt så ringe 😉
  Kh. Eva

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:53

   Slet ikke så ringe endda, Eva, faktisk temmeligt godt…

 • Reply Gitte 11/04/2011 at 19:09

  Nu bliver jeg helt misundelig – på den gode måde! Jeg er selv en hund efter bøger og læser iflg. mand og børn vel rigeligt. De siger det heldigvis med et smil på læben, så det er sikkert ikke så slemt ment. Nå, men det er altså SÅ lang tid siden, at de alle tre har været ude på én gang, så jeg har fået et måltid som dit. Normalt er bøger, telefoner og tv forbudt ved spisebordet, men når mor er alene….
  Måske man skulle foreslå resten af familien en biotur i morgen? Så kan de indtage maden på en nærliggende café og jeg kan få lidt Gitte-tid.

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:53

   Afsted med dem, Gitte, så du kan få en stille stund med mad og bog…

 • Reply Sidsel 11/04/2011 at 20:18

  Det er sørme dejligt at noget er gået i arv. Tænk din mormor ville smile ved tanken over at du nyder bog og mad:-) og tak for ide med tærte i alu. Det må prøves. Ser vi laver den samme nemme bund. Vild god at arb med. Og nu hvor jeg åbner min lille iskiosk/cafe/ bar, så havde jeg tærte på programmet. Her i huset er det spinat, valnød, hytteost, muskat som hitter. Og en tomat /løg. Vil prøve artiskokker:-) så hedder den Annes tærte:-)) tak, fordi du gavmildt deler.

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:56

   Hun ville garanteret smile, over det og over alt det andet dejlige, som er i mit liv.

   Tærter er god samlebåndsmad uden at kvaliteten behøver at gå fløjten. Præcis bundene her har jeg god erfaring med at fryse uden fyld i aluforme. Og så kan dagens fyld nærmest kommes på den frosne bund og så bage lige få 7 minutter mere end ellers.
   Spinat og valnød er også god, sen-80’er husker jeg.
   Revet knuget squash med masser af smuldret feta og et ton oregano, det er også lækkert 🙂

   Og velbekomme, jeg deler gerne…

 • Reply Ann 11/04/2011 at 20:19

  Jeg er ogsaa ved at laese den bog, dog paa engelsk, hvor titlen er ” Her Fearful Symmetry”, en spaendende titel. Jeg er midt i den og har svaert ved at give slip paa den. Har du laest hendes foerste bog ” The Time Travelers’s Wife” ?
  Nyd din “me-time”.

  Ann i Vancouver

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:57

   Jeg har ønsket mig hendes første bog af pigerne, der er i England lige nu, så jeg ved at de kigger og køber pocketbooks.
   Måske er jeg heldig at den er med hjem og måske er jeg så færdig med denne her, for pokker den er god, Ann…

 • Reply Laila 11/04/2011 at 21:28

  Dejlig dag. Det er så skønt, når man har tid og ro til fordybelse, og når bogen i den grad fænger.

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:57

   Dejlig dejlig dag, Laila, og jeg lader denne her følge lige i halen af den…

 • Reply Marie 12/04/2011 at 10:08

  Hyggetid, spisetid, læsetid…det er egentlig dejlig en gang imellem
  at være alene hjemme, så kan man læse lige, når man vil.

  Den bog du er igang med , lyder som en jeg må læse.
  Jeg har for ganske nylig læst Chili Turells bog “I livets storm”.Den kom til at betyde meget for
  mig, for der på side 171 står en sætning lånt fra Kahlil Gibrans visdomsbog, som har fået en stor betydning for mig—-givet mig en anderledes ro i mit indre her snart 15 år efter vores søn forlod os.
  Jeg måtte efter at have læst den—-eje den—–tilfældigt lå den der på bogudsalg til bare 50kr.

  • Reply Anne 12/04/2011 at 12:59

   Måske skal jeg så læse I livets storm, Marie, mens du læser denne her.
   At finde ro igennem læsning og andres kloge ord er godt, vi må ha’ den for at være til på en god og stille måde.
   Tanker til dig herfra…

 • Reply Marie 12/04/2011 at 13:53

  Tusind tak Anne!

 • Reply Ingelise 12/04/2011 at 20:14

  Sikke da en skøn og poetisk beskrivelse af barndomserindringer. Jeg nød hvert et ord og da lige til at blive i godt humør af.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.