Hverken fugl eller fisk header image 2

ALFRED I PETIT UDGAVE…

Monday 21. February 2011 · 24 kommentarer · Faktaboks, Strik, Strikkeopskrifter

Jeg fortsætter derud a’ med babystrikkerierne og har lige trukket en lille Alfred af pindene.

Den er til Noahs lille lillebror, der lynhurtigt har vokset sig stor og stærk og ud af de småtterier, som jeg strikkede til Noahs for 3 år siden.

Så der må andet til, for hjemmestrik skal barnet ikke mangle!

Og resterne af resterne fra den hæklede cardigan er nu blevet til en fin lille havregrynsfarvet Alfred.

Guldstrik af genbrugsgarn  -

det er i orden med mig…

FAKTABOKS

Mønster: Alfred af Wilfert – skøn model synes jeg!

Garn: Ialt 85 gram af Isagers Alpaca 2 og noget supersoft

Pinde: Addi turbo 4 mm, jeg snuppede den lange rundpind, 80 cm, så jeg kunne bruge magic loop øverst på kroppen og på ærmerne, selve bullen er strikket på en kortere pind.

Egne krumspring: Opskriften går kun ned til str 1 år og jeg havde brug for det halve. Jeg slog 60 masker op, strikkede 12 omg mønster og fordelte så til for-ærme-bag-ærme med 20-10-20-10. Tog ud som beskrevet i opskriften til jeg havde 148 masker og delte så arbejdet, som opskriften og markeringerne viste.

Bullen strikkede jeg 15 cm lang fra delingen, ærmerne nogenlunde det samme.

På ærmerne tog jeg ind på ca hver 5. omgang til jeg havde 24 masker tilbage.

Jeg synes, at trøjen ser ret størrelse 6 mdr-agtig ud.

Og nu er Alfred i alle tilfælde klar til Conrad, så han kan holde varmen i denne sibiriske kulde…

24 kommentarer indtil videre ↓

 • Anne-Mette

  Ååhhh den er skøn!
  Så fin og lækker…
  Kigger med dagligt og nyder din blog.

 • Therese

  Hold da fast, den er sød :-) Jeg ved hvad Spunken skal ha’ – skal bare lige overbevise min mor, da hun er den med strikkepindene ;-)

  • Anne

   Du kan måske selv kaste dig ud i strikningens kunst, Therese, du prøver jo nye ting her i din graviditet. Yoga und alles, så måske strik kan være den næste udfordring.
   Det kræver ikke særligt tøj, ej heller drikkedunk eller måtte :-)

   • Therese

    Jeg har forsøgt, og har bare ti tommelfingre og en evne til at “nosse” i ret og vrang… Tror det må blive Spunkens børn der får fornøjelsen, så jeg har lidt tid til at øve mig … ;-)

 • Lene Møller

  Tak for opskriften . den kunne jeg lige bruge!!
  Vh Lene Møller

 • Losarinas mor

  Åh så fin !
  Strikker du den også i en frodig størrelse 38 ?
  :-)

 • unikarina

  Mums… Ham Conrad bliver (også) lækker. Skøn model, som jeg også har kigget i Wilferts bog.

 • TIL STOREBROR’EN…

  [...] lå ligesom til højrebenet at slå op til en Alfred [...]

 • Christiane

  Dejligt strik – super inspirerende. Jeg vil osse! Ved du om man kan betalings downloade opskriften et eller andet sted fra nettet. 30 kr. + 40 i forsendelses afgift fra Wilfterts virker lidt voldsomt og jeg har garn på lager. Iøvrig den retstrikkedde grå med de lyseblå og hvide striber – hvad opskrift er det – den er også supersød.

  Tak for al den gode inspiration!

  Vh Christiane

  • Anne

   Jeg kender ikke andre steder, end Wilferts side, hvor Alfred ligger, Christiane.
   Men måske kan du smutte på biblioteket og låne Strik med stil, der er den nemlig i :-)

   Den retstrikkede hedder Top og er fra Falkenberg, men det har du måske opdaget…

 • Laila Kristensener

  Jeg vil gerne vide hvor jeg kan købe den bog hvor opskriften med Alfred blusen er i jeg har fået til opgave at strikke den til mit barnebarn men jeg har købt garnet der hedder ALPACA for det er min datter helt vild .Med venlig hilsen Laila Kristensen Odense

  • Anne

   Hvor du lige kan købe bogen, Laila, det ved jeg ikke, men opskriften er i en bog der hedder “Strik med stil” af Britta Wilfert, du kan helt sikkert google dig frem til en net-boghandler, der har den.

   God fornøjelse med strikkeriet…

 • Laila Kristensener

  Et lille efter svar kunne du måske bare skrive til mig hvordan du strikker det mønster på Alfred blusen for det er bare det jeg efterlyser for jeg har jo garnet og det skal jo passe til den opskrift der passer til garnet . Så bare det skønne mønster så vil jeg blive meget glad og ligeså min datter. Med mange hisner Laila Kristensen

 • 80 GRAM FORÅRSGLÆDE…

  [...] Mønster Alfreds raglan fra Wilfert strikket med de samme modifikationer som den lyse mini-udgave [...]

 • Laila Kristensener

  Hej Anne Nu har jeg købt opskriften til Alfred blusen så jeg har lige en ting jeg vil spørge dig om, har jeg forestået opskriften rigtig at når jeg skal tage masker op at det så er en maske ved hver raglanmærker det vil sige at det er mellem de 2 ret masker hvor der er raglan eller har jeg forestået opkriften helt forkert. Mange hilsner og på forhånd TAK Laila Kristensen

 • Lun strik til en lille pige…

  [...] sweater - men jeg har fulgt Annes forskrifter til en petit udgave. Den er vel ca. str. ½ [...]

Læg en kommentar

Jimmy