Lækkerier, Mad, Opskrifter

MED LØG PÅ…

27/10/2010

At jeg er en sildeelsker af de store er ingen hemmelighed –

jeg RÅELSKER sild!

Og lader aldrig en sildemadsmulighed passere uagtet forbi.

Never ever…

I sommer, da vi var på Samsø, spiste vi flere gange frokost ude, og jeg bestilte sild, sild og så lige en gang sild mere.

Og for pokker hvor de dog smagte mig.

Med nybagt rugbrød til og løg –

masser af løg.

En slags løg, som indtil da, var gået min ellers ret madopsnusende næse forbi.

Sur-søde løg i krydret lage…

I dag har aftensmaden været indtaget i små-ryk.

Først den ene, der var så sulten, at det store måltid blev fortæret, inden vi andre vendte hjem.

Så den anden, der var på vej til sport og bare ville ha’ en sandwich og en stak grønt.

Og til sidst vi to halvgamle, der hurtigt kunne blive enige om, at dagens ret var sildemadder.

Hvide sild og sennepssild med løg på.

For nu har jeg endelig fået mig fiflet frem til en opskrift, som jeg synes smager rigtigt meget af Samsø-sommer…

Måske har du også lyst til en mad med løg på.

En sildemad.

En frikadellemad.

En rullepølsemad.

Eller måske et stykke kold steg.

Med sur-søde løg på.

Her kommer i alle tilfælde en opskrift.

4 pillede rødløg i sirlige skiver

2.5 dl hvidvinseddike

2.5 dl æbleeddike

300 g rørsukker

1 spsk blandede peberkorn, jeg bruger den slags hvor der også er allehånde i

1/2 spsk hele nelliker

2 stjerneanis

2 laurbærblade


Kom eddiker, sukker og krydderier i en kasserolle og kog det godt sammen.

Når sukkeret er opløst kommes løgskiverne i og det hele gives et kort opkog.

Hæld løg og lage på et skoldet glas og lad det trække en dag eller to, inden de sprøde og krydrede løg spises.

Forhåbentligt med velbehag!

Er du til sild med karrysalat, så kan du finde en opskrift på en dejlig en af slagsen i dette her gamle indlæg.

Måske skal jeg ha’ sådan en mad i morgen?!

Med løg på…

You Might Also Like

23 Kommentarer

  • Reply Sifka 27/10/2010 at 18:00

    I år har jeg besluttet, at jeg skal have lavet alle mine gode slags sild, og dine sursøde løg lyder som gode ledsagere. Uhm, som du kan:)

    • Reply Anne 27/10/2010 at 18:59

      Jeg kommer gerne forbi til en sildemad, Sifka…

  • Reply Fisker & Fernández 27/10/2010 at 18:07

    Slurp, tak! Jeg elsker også en sildemad – og de her løg skal helt sikkert prøves til den næste 🙂

    • Reply Anne 27/10/2010 at 18:59

      Det er lette at lave, F&F, og smager rigtigt herligt.
      Så hurra for at jeg fik en sild på Samsø 🙂

  • Reply Mie 27/10/2010 at 18:29

    Nå for den – du går da lige fra den ene yderlighed til den anden…. var nu mere med på chokoladebølgen end det her sildehalløj – Er aldrig rigtig blevet gode venner med sild og tror end ikke dine løg kan tage den “grimme” smag af sild 🙂 Bon appetit 🙂

    • Reply Anne 27/10/2010 at 19:00

      Jeps, Mie, der er både surt og chokosødt på denne onsdag 🙂

      Sild er vel sådan noget man enten elsker eller hader, vi snupper så hver vores lejr, men kan da heldigvis enes om så meget andet, ikk’…

  • Reply yt 27/10/2010 at 19:12

    Vi elsker også en sildemad 😉
    De løg må jeg prøve, efter messen

    Yt

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:12

      Livet starter igen – efter messen, Yt 🙂

  • Reply Helle K. 27/10/2010 at 19:15

    Siiiiiillllddddd er godt 🙂 Jeg elsker også sild 🙂

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:13

      Viiiiiiiildt godt, Helle…

  • Reply Eva Bagger 27/10/2010 at 19:45

    Uha uha, Anne.
    Det ser skisemig god ud 🙂
    De løg skal helt sikkert prøves; hvis DU anbefaler dem, kan jeg næsten ikke forestille mig andet, end at de er perfekte sprøde, bløde, sure, søde…
    Mange varme hilsner her i efterårsaftenen fra Nordvest
    /Eva

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:14

      Damn, Eva, du lægger et stort ansvar på mine skuldre!
      Tænk hvis jeg nu har forfærdelige smagsløg?!

      Men mellem os:
      Så er de lige præcis perfekte sprøde, bløde, sure, søde.

      Hyggelige hilsner tilbage til dig…

  • Reply Therese 27/10/2010 at 20:52

    Mums. Jeg elsker sildemadder !!! Har enda spist dem til morgenmad, for nylig. Nu står jeg så også som oftest op ved 10 tiden.
    De løg dér, skal prøves. Det er helt sikkert.

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:15

      Jeg har engang været stor tilhænger af sild til morgenmad, faktisk i alle de 9 mdr jeg ventede Sophie.
      Hun er blevet til på sildeolier og se bare det skønne resultat, der er kommet ud af det.

      Det var nok fordi, at det var de store norske sild, jeg slugte dem uden noget til.
      Gyyysssss….

  • Reply Eva 27/10/2010 at 21:15

    Uh, jeg elsker også sild. Det er skøn mad:)

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:16

      Skøn og sund mad, Eva, mere af den slags…

  • Reply Lone H 27/10/2010 at 22:10

    Hvor ser de lækre ud de rødløg, lige noget for mine smagsløg 🙂

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:16

      Så må du i gang med produktionen, Lone, de løg gør noget godt for en sildemad…

  • Reply Frau Putz 28/10/2010 at 08:08

    Had eller kærlighed til sild… Jeg har tidligere spist det, men kan slet ikke få det over mine læber efter mine to graviditeter. Meget mystisk, for det er jo efterhånden en del år siden 😉

    Da Emilie var lille (1½-2 år) var vi på Bornholm – og skulle selvfølgelig ud og spise.
    Alle børneretterne på menukortet var med “Kåmfrittar”, noget Emilie simpelthen ikke kunne fordrage.
    Heldigvis opdagede jeg, at en af frokostretterne var smørrebrød med hvide sild. Der blev gloet noget fra tjenerens side, da vi bestilte “2 skiver rugbrød med sild. Bare sild. Ikke noget pynt, tak”.
    Kokken kunne åbenbart heller ikke forstå det, for pynten skulle vi skam have med – i små bunker rundt omkring sildemadden 😉 – og hvem har nogen sinde hørt om et barn, der foretrækker sildemadder fremfor frituremad?
    – og hun spiser det stadig. Uden pynt.

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:17

      Sød historie, Karina, tak for den, uden pynt 🙂

  • Reply ThinkingSpace 28/10/2010 at 16:01

    Åhhh, hvor gav du mig lige lyst til en sildemad der! Det får jeg ellers ikke så tit (altså lyst til sild), måske man skulle forsøge sig med sild og løg i weekenden?

    • Reply Anne 28/10/2010 at 18:17

      Weekend med sild og løg og noget af det andet, du måtte ha’ lyst til, Erika.
      God fornøjelse med det hele 😉

  • Reply Britta 28/10/2010 at 20:16

    Her i huset er vi også vild med Samsø og sild.

  • Leave a Reply to Anne Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.