Mad, Opskrifter

I DAG SIMRER DEN INDE…

24/10/2010

Vejret er ikke til gullaschsuppe i bålgryden, sådan som vi ellers rigtigt godt kan li’ at tilberede den.

Billederne er fra en af de havedage, hvor forplejningen blev tilberedt ude, mens vi knoklede løs med planter og sten.

Sådan en dag er det ikke i dag, i dag er det indevejr.

Og komfuret må holde for, hvis suppen ikke skal blive for tynd med alt det vand, der kommer ned fra oven.

Og helt ærligt –

jeg er heller ikke så meget spejder, at jeg gider at stå i røget fra et osende bål.

Så derfor komfur…

Men det skal ikke ta’ glæde eller smagen ud af en himmelske suppe, rygende hot på flere måder, med masser af smag og kraft fra godt oksekød, kartofler og pastinakker og en hel masse peberfrugter.

Jeg har vist allerede en dråbe mundvand hængende uklædeligt i den ene mundvig.

Slurp –

som vi skal guffe.

Med kølig klat på toppen og godt groft brød til.

Hvis i også har lyst til sådan en omgang, så lagde jeg engang for snart længe siden en opskrift lige her

You Might Also Like

14 Kommentarer

  • Reply Charlotte Illum Larsen 24/10/2010 at 16:43

    mmmmmmmmmmm – for pokker hvor det lyder lækkert

  • Reply Eva 24/10/2010 at 16:50

    Det lyder sørme lækkert. En klassisk omgang spaghetti med kødsovs står den på her, og det kan også få lidt mundvand til at løbe.
    Juleforberedelserne i indlægget nedenunder ser dejlige ud. Lige denne tid elsker jeg. Forventning, hygge, varme, travlhed. Og tanken om julemarkeder af den gode slags med hjemmelavede julerier, det er altså bare godt.
    Keep up the good work.

  • Reply Eva Bagger 24/10/2010 at 16:51

    MUUUUMS!
    Er monster sulten 😀
    Og en sådan sådan hjælper ikke!
    Må ha’ noget i skrutten inden længe!!!

  • Reply Eva Bagger 24/10/2010 at 16:52

    Der skulle stå: ‘En sådan SUPPE hjælper ikke’ 😉

  • Reply Laila 24/10/2010 at 17:02

    Mmmm.. Din opskrift er efterhånden en klassiker herhjemme! Nu er det heldigvis igen den tid på året!

  • Reply Joan 24/10/2010 at 17:11

    Uhmmm savner min mand lige nu.. Han laver – uden sammenligning – den bedste gullaschsuppe (man må gerne være subjektiv, ikk)

    Det er min nr. et livret.. og kan spise det hele året og lige så tit, han gider lave det 🙂

    din suppe ser nu også lækker ud 🙂

  • Reply Therese 24/10/2010 at 17:13

    Mums, det lyder lækkert. Rigtig regnvejrsmad.

    Vi har i dag rygrad som regnorme, og har en sjælden gang droppet hjemmelavet mad, og byttet ud med fedtede burgere og fritter…. Godt man har månedskort til “fitteren” 😉

  • Reply Mette 24/10/2010 at 17:27

    Jeg elsker gullasch suppe! Her laves den efter opskriften fra Café Europas kogebog, men jeg tror ikke, at den er langt fra din indbydende suppe.

  • Reply Sonnie 24/10/2010 at 17:34

    Jeg fik mundvand i rigelig mængder da jeg læste om din suppe. Den skal prøves inden længe. Endnu engang tak for en herlig opskrift.
    God aften.

  • Reply Tora 24/10/2010 at 18:04

    Mmm, den hadde jeg nesten glemt. Vi prøvde den her (på komfyren!)for en god stund siden, og den ble kjempegod – takk for påminnelsen!

  • Reply Wong Wai 24/10/2010 at 19:55

    JEG håber AT NÅ DET………. DU ved hvad jeg mener 😉 JEG HÅBER……………… STADIG!!! God søndag nat til dig og dine 😉 trods alt…. 🙂 🙂 🙂

  • Reply Marianne 24/10/2010 at 21:15

    Uhmm, der hænger vist også mundvand ned af hagen pã mig.
    Måske man skulle lave det en af de nærmeste dage, vejret ser ud til at inbyde til det.
    Tusind tak for at du deler.:))

  • Reply Marina 25/10/2010 at 20:45

    Lækker, lækker suppe som nok er allerbedst i den smukke gryde over bålfadet. Jeg er helt solgt til hjertet der på siden. Sådan én bliver jeg nok nød til at ønske mig.

  • Reply Marian Larsen 27/10/2010 at 21:06

    Jeg ELSKER simremad her om efteråret… endda mere end om vinteren! Det gør bare overgangen til de kolde måneder lidt mere overkommelige. Og jeg er pjattet med Gullash-suppe… jeg er solgt og må snarest have min suppegryde frem – ikke på bålet, men bare her på komfuret 🙂

    Tak for inspiration til mere varme!

    KH Marian

  • Leave a Reply to Eva Bagger Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.