Lidt af hvert

VINTERMAD PÅ EN MAJDAG…

25/05/2010

Det var Amandas tur til at svinge gryderne i dag, og når man skal det her i huset, så bestemmer man selv menuen.

Dagens ønske: Cottage Pie.

Eller egentlig Shepherds Pie, men da vi valgte oksehak i stedet for lam, så blev det til en Cottage.

Adspurgt hvor pokker hun lige havde fået den idé fra, svarede barnet:

“Fra Gordon Ramsey og nogle af de andre engelske kokke, de snakker altid om Shepherds Pie og det ser altså også så godt ud med det der bagte kartoffelmoslåg!”

Well – okay then – så måtte der pie i ovnen…

Jeg gav en hånd med kartoffelskrælning og fintsnitning af grønt, men resten klarede hun selv, hun har flair for kogeriet og hygger sig vældigt med det.

Kartoffelmosen blev pisket så det stod ud over hele komfuret, kødet og grøntsagerne blev sauteret under så grundig omrøring at gulvet også fik lidt glæde af det og i det hele taget kræver det lidt af en oprydning, når hun har været i gang.

Men hun deltager selv uden at kny, så det er i orden!

Faktisk synes jeg nok, at sådan en gang bagt mos med kød og grønt hører til på en mørk vinteraften, men med det vejr, som vi har haft “fornøjelsen” af i dag, ja så var det egentlig ganske dejligt med noget rygende og bastant mad.

Vi spiste med glæde og nydelse…

En egentlig opskrift havde vi ikke, men vi havde luret rundt omkring på nettet og havde en god fornemmelse af, hvad der skulle i sådan en pie, vi noterede ned undervejs, for måske skulle retten på planen igen en anden gang og hvis dagens frembringelser var i vinkel, ja så kunne mål og vægt derfra jo lige så godt genanvendes.

Så her kommer Cottage Pie the Amandanien way

400 g hakket okse.

3-4 revne gulerødder

2 fintsnittede porrer

2 hakkede rødløg

3 stængler fintsnittet bladselleri

4-5 “splash” Worcestershire Sauce

3 spsk god ketchup

1/2 ds flåede hakkede tomater

4 fed knust hvidløg

Friskkværnet peber og flagesalt

Kød og grønt sauteres i et par spsk olie.

Resten af ingredienserne tilsættes og det hele koges i ca 10 min.

Smag til med salt og peber, vær forsigtig med salt, da Worcestershire’n giver en fin salt smag til retten.

Til kartoffelmosen koges 6-7 store bagekartofler i giga tern godt møre uden salt.

Vandet hældes fra og kartoflerne dampes godt af over varmen, inden de piskes igennem med 4 dl mælk og et par spsk smør og smages til med salt og evt en anelse peber.

Kød og grønt fordeles i et smurt ovnfast fad og kartoffelmosen lægges over som låg.

Fadet sættes i ovnen i en halv times tid ved ca 200 grader og nydes derefter rygende varm.

Hvis man har lyst til lidt grønt ved siden af kan det evt være en helt enkelt salat af forskellige grønne blade med en plain olie-eddike-dressing over.

Velbekomme –

hvis i, som vi, har lyst til varmende vintermad i disse kolde majdage…

You Might Also Like

6 Kommentarer

  • Reply Britta 25/05/2010 at 21:28

    Det har vi også fået i dag 🙂 Dog ikke så fin som Amandas!
    Jeg snupper lige opskriften, for lidt variation skader jo ikke.

  • Reply Annette 25/05/2010 at 21:52

    Sjovt – jeg har lige siddet og set brødrene Prices hyldest til det engelske køkken, så det fortsætter jo i samme skuffe – dog med lidt flere grøntsager, vil jeg tro 😉

  • Reply Hanne 26/05/2010 at 05:31

    Respekt til Amanda – og vintermad fik jeg også i lørdags, da husbonden havde lavet Boeuf Stroganoff a la brødrene Price. Vi kan bare sige, at det skal vi have igen… når det bli´r koldere 🙂

  • Reply Karin 26/05/2010 at 07:28

    Ja, her blev det til spagetthi carbonara men den der pie lyder godt nok også lækker. Jeg troede bare at det var sådan noget mad der tog en dag at lave?! Mener Camilla Plum lavede noget af det på et tidspunkt og det var da temmeligt langsommeligt. Men jeres udgave kaster jeg mig gerne over og i krig med 🙂 Tak!

  • Reply Jette 26/05/2010 at 09:36

    Jeg har også altid elsket, når de unge mennesker begynder at “kokkerere”…. Lækker ret den unge dame valgte. 🙂

  • Reply Lotte 02/06/2010 at 10:31

    Ja, det ser jo bare lækkert ud, så vi skal vist også prøve – selvom det efterhånden bliver på en junidag. Men det er nu ikke, fordi man kan mærke den store temperaturforskel … så det kan være, at lidt vintermad kan få den sommer ud af sengen!

  • Leave a Reply to Jette Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.