Lidt af hvert

CHOKOLADEMARENGS MED KOKOS…

30/08/2006

Ca.12 stk

3 ÆGGEHVIDER
1/2 TSK. EDDIKE
200 G. SUKKER
150 G. MØRK CHOKOLADE
75 G. KOKOSMEL

Tænd ovnen på120 gr.
Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt eddiken godt igennem.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk indtil massen er helt tyk og meget hvid.

Smelt halvdelen af chokoladen og afkøl det.
Den anden halvdel hakket groft og vendes i marengsmassen sammen med kokosmelet.
Til sidst vendes den smeltede chokolade i med let hånd, lad der være striber af chokolade i den hvide masse.

Sæt massen på bageplade med 2 spiseskeer, og bag de himmelske klatter i ca. 40 min.

You Might Also Like

9 Kommentarer

  • Reply Karin MALLE Jegsen Petersen 30/08/2006 at 18:08

    jeg er lige stået op …..og hold da helt ferie, hvor det frister at bage sådanne nogle marengser til formiddagskaffen.

    tak for endnu en lokkende opskrift.

    knus fra
    malle

  • Reply Jette 30/08/2006 at 18:23

    Tusind tak fordi du gad. Nu skal der smovses

  • Reply marianne skutskär 05/09/2006 at 22:50

    mums, det låter gott, jag skall prova, halsdukens mönster ser fint ut, det ska jag oxå prova

  • Reply Anne 05/09/2006 at 23:14

    Velkommen hertil, Marianne!
    Prøv du bare både marengs og tørklæde, begge dele er let og lækkert 🙂

  • Reply Bettina 24/03/2010 at 21:44

    Kokosen kan vel uden skrupler undlades??

  • Reply Anne 24/03/2010 at 22:13

    Det er jeg ikke så sikker på, Bettina, så tror jeg, at du skal nedjustere mængden af chokolade samtidig med.
    Mængden af det tørre kokos er med til at holde på ‘laden, måske kan det gå, hvis du nøjes med at choppe og ikke smelte.
    Tænk også på, at portionen bliver en del mindre, så lav ikke så mange klatter…

  • Reply Mia Sofie 21/10/2013 at 15:38

    Er de stadig gode efter 24 timer – og kunne man improvisere med nogle nødder i dejen og putte dem i muffinsforme, så de er en slags muffins?

  • Reply Anne 21/10/2013 at 15:52

    De er helt fine efter 24 timer, Mia Sofie, de skal bare opbevares tørt.
    Jeg synes ikke umiddelbart du skal kaste dig ud i at forvandle dem til muffins, så er det da bedre at finde en opskrift på makronmuffins eller hvad de kaldes, synes jeg…

  • Reply Malene 02/04/2019 at 20:02

    Har bagt dem, og de smager fantastisk. Men synes, de bliver ret store. Skal de bages kortere tid, hvis der eks. laves 20 ud af en portion i stedet for 12?

  • Leave a Reply to Anne Cancel reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.